Ghid de supravieturie ca nasa de botez:)

Ghid de supravieturie ca nasa de botez:)

Te intrebi cum sa supravietuiesti unui botez? Un botez  unde nu esti invitata evident ci acela in care TU esti NASA!!

Misiune imposibila Agent 000 NASA DE BOTEZ

Cea mai buna prietena a nascut, nuuuu stai ca asta se intampla dupa..deci rectific cea mai buna prietena te anunta ca este insarcinata! Soc si GROAZAAAAA primul bebe din gasca rasare ca un ghiocel mandru sa anunte primavara, pardon toamna tineretilor tale. Depasesti socul si incepi sa te bucuri sincer pentru ea, prietena ta, si te bucuri si mai tare, si mai tare si parca zici in gandul tau oare a venit timpul sa devin si eu mama?!?!?!. Zbuuuuuf! NUUUUUU !!!! ceasul biologic inca nu face tic-tac insa pot fi NASA!!! Cum care nasa, NASA GHIOCELULUI!!! Si da, o intrebi timida, daca vrea sa-i fii nasa de botez, sau ca in cazul meu..nu intrebi, o anunti si nu-i dai nicio sansa de refuz. Si vine si prietena cea mai buna nr 2…aceeasi poveste acelasi deznodamant..EU NASA A DOUA OARA:)

Si de aici incepe misiunea imposibila…BOTEZUL!

Te intrebi cum sa scapi cu viata? iti las aici un mic ghid.

La primul botez ( daaaa stiu…nu m-am invata minte si am obligat-o si prietena cea mai buna nr 2 sa ma adopte NASA:) eram atat de euforica si mandra si fericita si bucuroasa ca cea mai frumoasa fetiza din lume era fina mea incat …ce sa vezi, nu am mi-am pus nici macar o secunda vreo intrebare despre ce, cand si cum ar trebui sa organizez lucrurile pentru un BOTEZ PERFECT.

Am zis… ei lasa ca ma ajuta Google, stie el si ce traditii sunt de urmat, si de unde gasesc o rochita de vis pentru printesa mea, si unde gasesc trusoul perfect si tot asa.

Rezultatul???? da, GOOGLE STIE TOT pentru ca traditiile si obiceiurile romanesti pot lua alura de demoni mici ce vin in urma ta daca prin gand iti trece sa nu le respecti.

Rezervat Biserica misiune imposibila numarul 1

DA, ERAM NECASATORITA si inca sunt:)… ceea ce pentru cele 10 biserici pe care le-am vizitat a fost o problema.

Sfatul nr.1 : gaseste din timp o Biserica care sa puna pe primul loc bebelusul, un preot cu har si empatie care sa-i dea micutului sau micutei taina Botezului.

Sfat nr 1a: NU TE DUCE SA CAUTI BISERICA CU O SAPTAMANA INAINTE DE DATA BOTEZULUI – ai sa gasesti liber doar prima ora din program..mai precis 10 dimineata! ITI IMAGINEZI cum mi-au urat de bine 100 de invitati?!!! iti imaginezi da! NU TU COAFOR, NU TU MACHIAJ, NU TU TIMP PENTRU NIMIC PE LUME am ajuns ca zmulsa la 9:45 in fata bisericii dar de data asta avem balerini. Doamne!?!? ce o fi fost in capul meu cand am botezat prima oara de m-am cocotat pe tocuri?? NIMIC! Va spun eu.

Sfat nr 1b: daca sala, antrenamentele serioase, urcarile pe munte, maratoanele si trialtoane nu sunt pe ordinea ta de zi – NU TE INCALTI LA BISERICA PE TOCURI!!! NU DACA TU ESTI NASA!!!

Gasit tinuta ideala fetita/baietel misiune imposibil nr.2

Ei bine daca botezi fetita, sansele sa-i gasesti trusoul si tinuta de vis sunt mari, ai la indemana o multime de variante. In cazul baieteiilor optiunile nu mai sunt atat de multe. Parca toate magazinele se focuseaza doar pe domnisoare..oare de ce? In fine, aici nu ai prea mult timp la dispozitie, un bebelus creste precum Fat Frumos in sapte zile, acum i-ai luat camasa perfecta, acum nu-i mai vine bine. Deci de acest aspect nu te poti ocupa cu prea mult timp inainte ci cu maxim 2/3 saptamani inaintea evenimentului ca sa nu te trezesti ca mine ca nu-i intra caciulita pe cap puiutului in minunata zi a botezului:)

Trusoul de botez – misiune imposibila nr 3.

Cu trusoul e cu totul altceva, nu tine cont de marime ci doar de continut! Da, ai citit bine, trusoul de botez la noi la ortodocsi trebuie sa contina urmatoarele:

  • un prosop pufos si calduros pentru bebe
  • panza de mir sau crasma, suna pompos dar nu va speriati, este vorba doar despre un metru de bumbac sau panza de bumbac netivita! Musai NETIVITA..asa spun si GOOGLE si preotul la biserica cand ai sa il intrebi!
  • sticluta pentru mir
  • fasa de botez – este o panglica cu lungimea de 1 m ce se leaga de lumanare in timpul slujbei:)
  • sapun si prosop pentru preot
  • vin rosu( optional)
  • ulei (optional)
  • lumanare de botez – poate fi decorata cu flori, sau  nu. Nu exista o regula nici in ce priveste dimensiunea acesteia:)

 

Pe toate acestea le poti personaliza in tema petrecerii de botez si le poti broda cu numele lui bebe, iar parintii le vor pastra ca amintire ani si ani la rand. Cele mai frumoase modele de trusouri de botez le gasesti aici!

Ce urmeaza in Biserica dupa ce ai trecut cu brio toate testele de mai sus? e simplu.. Bebelusul acela adorabil pe care ti-ai dorit enorm sa il botezi, ingerasul acela cu zambet cristalin…pateste ceva straniu….se transforma cat ai clipi si in 99 % din cazuri un bebe mic si nervos dar puternic si cu plamanii sanatosi se va agita cu putere minim o ora in bratele tale. Va urla de foame( cazul primului botez) sau de suparare ca nu esti EA, mama lui, ( cazul celui de al doilea botez) iar tu vei incerca din rasputeri sa nu il scapi,sa nu iti rupa salele, sa nu iti rupi tocul( ti-am spus si mai sus RENUNTA LA TOCURI!!), sa-i stergi lacrimile, sa-ti stergi lacrimile,  sa auzi ce spune preotul, pentru ca nu este toata slujba un monolog…nuuuu. Trebuie sa-i raspunzi, sa comunici cu el sau ei…asta daca ii auzi de tipatul disperat al omuletului din bratele tale. Suzete???? NUUUUU, lapte? ??? NUUUUUUUU….leganat???? NUUUUU, invartit???? NUUUUUUU! dansat sub acoperire cu copilul in biserica doar, doar o tacea??? NU! nimic nu functioneaza! nimic nu il linistete pana nu il returnezi viu si nevatamat apartinatorilor de drept! Si crede-ma cand o vei face dupa asemenea “chin”…o sa ti se para…NIRVANA!!!!!

Te gandesti la ce rochita si pantofiori fancy sa porti?!?!? hahahahah…mda…cauta ceva comod si cool…e tot ce ai nevoie pentru biserica. La petrecere e altceva..asta daca o sa-ti mai simti mainile si picioarele si spatele…sa poti duce si tu ca omul paharul la gura. Nu a fost si cazul meu;)

Aaaa…da…am intalnit si bebelusi linistiti care au dormit tot botezul, sau au privit indiferenti la cei din jur…DAR NU ERAM EU NASA:)

Sfaturile de mai sus sunt doar  rezultatul exeperientelor mele din cele mai frumoase doua botezuri la care am participat pana acum in calitate de nasa sau invitat, sigur si tu ai cateva sfaturi, idei, sau povesti funny…asteptam cu drag sa ne scrii, ce alte obiceiuri si traditii de botez ai intalnit, sau ce intamplari haioase ai avut ca nasa:)

Nu uita sa visezi, sa zambesti si sa iubesti!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *