Despartirea, un nou inceput

Draga mea prietena,

E greu sa treci printr-o despartire, oricat ar fi de binevenita. Stiu. O parte din tine pleaca, o parte din tine ramane. E greu si dureros sa cresti, nu? Dar locul ramas gol acum se va umple in timp cu zile pentru tine. Cu emotii noi, cu gusturi noi. Cu activitati noi. Cu miracole mici. Da da, locul acela care sangereaza acum, care te face sa nu iti gasesti drumul nici macar pana la pachetul de servetele.

Iti vei alina sufletul cu multa muzica, vei simti ca insasi durerea ta se transforma intr-o melodie sfasietoare. Pana cand, intr-o zi de primavara, ori de toamna, vei putea spune “a fost greu, dar ce bine e acum!” Chinul se va sfarsi, durerea se va termina, iar zambetul tau va rasari mai stralucitor ca niciodata. Pentru ca vei intelege ca nu esti doar mai puternica decat inainte, ci si mai desteapta. Mai pretentioasa, in sensul bun al cuvantului. Mai atenta. Dar mai ales vei simti ca tu esti tu, iar ceilalti sunt ceilalti. Pentru ca atunci vei fi invatat diferenta dintre iubirea sanatoasa si iubirea care te face sa fii dependenta. Si vei stii cat de mult rau face dependenta. Si cat de bine e sa iubesti sanatos.

Despartirea este mereu un inceput, insa in clipele grele simti ca nu vezi lumina de la capatul tunelului, ci doar intunericul si frigul singuratatii. Orele trec greu pana se asaza lucrurile. Pana te asezi tu. Vrei sa urli? Urla.

Dar nu uita ca fiecare zi e un dar care iti intra in valiza si nu se mai intoarce niciodata. Daca ai stii in fiecare clipa ca s-ar putea sa fie ultima, ai mai plange? Sau te-ai bucura ca o zanatica de fiecare lucru marunt?

Ei bine…fiecare clipa poate sa fie ultima. Oricand. Avem doar secunda din fata ochilor, nu si pe cea care urmeaza sa vina.

Asa ca sterge lacrimile acelea de crocodil imbufnat si apuca-te sa iti traiesti viata cat mai frumos. Iti esti datoare tie si cel mai important – o meriti!

Iubeste Zambeste Viseaza si fa din fiecare zi o sarbatoare. Sarbatoreste-te pe tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *