Sfaturi pentru un copil fericit – 15 minute de aur

Tu ii citesti copilului povesti? 

Traim intr-o lume in continua miscare, in care momentele de pauza au devenit o binecuvantare pentru noi toti. Iti amintesti ultima dimineata in care te-ai trezit fara sa iei telefonul in mana? Eu nu. 

In aceeasi lume se nasc si cresc copiii nostri, cu activitati si preocupari pe care noi nu le-am avut. Stii si tu…tableta, TV, telefon, youtube etc.

Fiecare secunda conteaza, fiecare clipa trece mult prea repede. 

Dar daca e vreun lucru sfant in relatia cu copilul, acelea sunt cele 15 minute de aur. Seara, inainte de culcare, cand gandurile se aseaza si apar in mintea lor intrebarile serioase, despre viata si lume. In acele 15 minute in care dai si primesti iubire, e musai sa iti faci timp pentru ceva extrem de important.

Citeste-i copilului tau o poveste!

Pe langa faptul ca il linisteste, povestea ii va dezvolta imaginatia si ii va deschide o lume noua, in care el sau ea, personajul principal, va trece prin milioane de incercari si va descoperi milioane de lucruri noi. Va prelua modele de comportament, sau dimpotriva, va judeca actiunile gresite. 

Cititul povestilor ii ajuta sa isi construiasca un filtru propriu, sa aiba incredere in ei si in instinctele lor. Sa isi descopere intuitia si sa o asculte. 

Ba mai mult, cand varsta iti permite, treci la urmatorul nivel. Un joc pe care zana mica il adora este acela de a construi povesti. Alege 3 personaje iar eu incep sa turui tot ce imi trece prin cap despre ele. Ea continua si povestile incep sa curga lin prin mintea ei, reasezand lucrurile intamplate peste zi sau redesenand putinul trecut pe care il are.

Asta inseamna sa creezi amintiri si sa ai grija ca puiul tau sa devina un om frumos.

Iar daca vrei sa ii pastrezi amintirile intr-un loc sfant, alege o cutie personalizata special pentru micutul sau micuta ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *