Te-ai gandit vreodata de unde vine povestea martisorului?
De curand micuta zana m-a intrebat care-i treaba cu martisoarele. De ce nu pot fi ele roz? Sau curcubeu? De ce snurul este mereu mereu rosu si alb? I-am explicat, desigur, ca este combinatia perfecta intre rosu – caldura, feminitate, iubire si alb – inteligenta, masculinitate, longevitate. Martisorul este una dintre cele mai frumoase traditii romanesti, pornita inca de pe vremea dacilor, cand martisoarele erau sireaguri de margele albe si rosii – amulete norocoase care aduceau fertilitate si vitalitate celor care le purtau.
In timp, martisoarele au pastrat combinatia perfecta feminin – masculin, primind diverse forme, de la margele la decoratiuni atarnate in casa. In orice varianta ar fi, snurul rosu cu alb nu lipseste.
Micutele martisoare vestesc primavara si aduc mereu zambetul pe buze. De altfel, una dintre frumoasele povesti care insotesc martisoarele este cea a Primaverii, o fiinta gingasa care se plimba prin poiana inzapezita. Zarind un ghiocel, a incercat sa il protejeze de zapada, dar Iarna, rea si furioasa, a pornit un viscol puternic peste micuta floare care a inghetat pe loc. Primavara a ramas neinfricata cu mainile in jurul micutului ghiocel, dar s-a lovit la mana si sangele ei a curs in zapada, peste petalele ghiocelului care a inviat.
In esenta, martisoarele vestesc primavara, 1 Martie fiind un motiv de bucurie pentru toti romanii – readucerea naturii la viata.
Daca si tu vrei sa ii bucuri pe cei dragi tie, alege cele mai delicate martisoare personalizate. Le gasesti aici.