Traditii si obiceiuri de Martisor

Tu stii ce reprezinta Martisorul?

Delicat, vesel și asteptat de toată lumea, Martisorul este cel mai indragit vestitor al primavarii. În Roamania, Martisorul aduce an de an zambetul pe chipurile tuturor, dar oare stii de unde a pornit aceasta iubita traditie?

Cand si de ce se serbeaza Martisorul?

în prima zi de Primavara, 1 Martie, in Romania este sarbatorit Martisorul, o sărbătoare tradițională ce provine din vremuri stravechi. Cuvantul “Martisor” provine de la cuvantul “Mars” ce în limba latina înseamna Martie.

Incepând cu aceasta zi, oamenii poarta diverse obiecte mici rosii si albe, adesea sub forma de brosa sau bratara.

Marțișoarele conform traditiei aduc noroc si indeparteaza spiritele rele.

Culorile rosu sii alb sunt, de asemenea, considerate a simboliza venirea primaverii, rosul simbolizand intoarcerea la viata, iar alb simbolizand puritatea si un nou început.

Acest mic snur se poarta mai toata luna pentru a avea o primavara cu noroc. In anumite zone din tara, snurul impletit alb si rosu se leagă de ramurile copacilor.

În majoritatea regiunilor din Romania, de 1 Martie, domnii si baietii daruiesc martisoare doamnelor si domnisoarelor dar exista anumite zone unde traditia se respecta în sens invers, adica fetele daruiesc martisoare baietilor.

 

Tu ce martisor personalizat daruiești celor dragi?

Martisorul a evoluta de la un snur alb cu rosu impletit din lana la cadouri unice de suflet, martisoare personalizate cu nume.

Pentru cei dragi poti alege bratari si brose personalizate din argint sau placate cu aur. Poți darui lumanari parfumate sau mici obiecte de decor personalizate, mai ales mărțișoare realizate manual. Aici gasesti mai multe idei deosebite de martisoare personalizate.

 

Sa ai o primavara cu noroc!

Echipa Le Case

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *