Iubirea

Iubirea e bine. E caldura. Lumina. E un zambet pe chipul unui om pe care nu l-ai mai vazut vreodata. Sau hohotele de ras ale unei fetite. Iubirea e mana batrana a bunicii care isi ia nepotul in palma ei zbarcita. Iubirea e mama care se trezeste in toiul noptii sa te imbratiseze. Noapte de noapte, pana cand tu copilule iti ajungi tie.
Iubirea e inghetata dupa un examen greu. E drumul catre mare, cu muzica si soare. Iubirea este cafeaua calda de dimineata care te asteapta facuta cu drag de celalalt. E perna mototolita special ca sa iti sustina capul. Iubirea e mana care te opreste sa traversezi gresit, tragandu-te inapoi pe trotuar. Este ceaiul cu lamaie si miere de cand ti-e rau.

Iubirea e pompierul care nu rateaza niciodata, desi e obosit. E medicul care inchide ochii atunci cand il doare genunchiul si ii deschide atunci cand ia bisturiul in mana. E fratele mai mare care il pocneste fix in nas pe cel care ti-a frant inima.

Iubirea este lumina de la rasarit, aproape perfecta.
Iubirea e fiecare bataie a inimii. Si amintirea celor care nu mai bat. Iubirea e grija, e coada neoprita a cainelui care isi revede stapanul.

Iubirea e sunetul papucilor pe podea, in ritmul exact pe care il deosebesti dintr-un milion. Iubirea e marea cu mirosul ei parca venit din Rai. Iubirea e aerul perfect curat din varful muntelui, ori imbratisarea care te cuprinde atunci cand iti e greu.

Iubirea e in lacrimi si urlete, in zambete si chicoteli. In flirt si despartiri. Iubirea e in tot si in toate. In noi toti. Iubim in fiecare zi, de fiecare data cand pieptul nostru misca incet, cu grija, aerul din jur.

Iubirea este cea prin care viata se transforma in amintiri dragi. Iar amintirile se pastreaza numai la loc de cinste, ca aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *