Tutorial Le Cose Lumanari parfumate DIY

Ne apropiem de cea mai vesela, magica si luminoasa perioada din an, Craciunul.  Iar aceasta magie este data in mare parte de obiceiurile ce le pastram inca din copilarie, de traditiile pe care le purtam cu drag in suflet si le daruim in “cutia cu comori” a copiilor nostri si a nepotilor.
 
Unul dintre obiceiurile mele preferate este acela de a “imbraca” toata casa in haine de sarbatoare si de a-i oferi acea lumina magica dupa care tanjesc tot anul pana la viitorul Craciun, lumina data de beculete calde si lumanari parfumate. Lumanari sub toate formele si chipurile ce miros a portocala, scortisoara, mar copt si turta dulce. Cum reusesc ele sa cuprinda toata copilaria intr-o forma atat de mica ?
 
Stiu ca nu sunt singura ce isi transforma casa intr-un veritabil targ de Craciun asa ca impartasesc cu voi un mic tutorial de lumanari handmade.
In primul rand vreau sa va spun ca nu folosesc niciodata ceara sintetica. Am descoperit acum multi ani ceara naturala din soia si de atunci sunt fan convins.
De ce? Pentru ca ceara sintetica( parafina) elibereaza in timpul arderii cel putin 11 toxine, acestea nu doar polueaza dar sunt si carcinogene.
Ceara de soia este biodegradabila, nu polueaza si nu produce toxine. Este 100% vegetala. 
 
Fiecare producator de ceara de soia iti indica temperatura ideala de topire, iti recomand sa tii cont de ea pentru a avea o lumanare cat mai durabila si frumoasa. Ceara o poti combina cu uleiuri esentiale ce iti pomit ca isi vor pastra parfumul foarte mult timp. Dar si acestea in functie de producator se amesteca atunci cand ceara ajunge la o anumita teperatura.
Asadar pentru o lumanare handmade ai nevoie de: cateva grame de ceara de soia, fitil de bumbac, ulei esential si te poti juca la alegere cu fructe uscate sau flori pentru un decor inedit,
Ceara o poti turna intr-o forma de silicon sau un recipient( bol, cana etc).
Ai grija cum manevrezi ceara dupa topire pentru ca este extrem de fierbinte. Nu te ingrijora daca iti pica pe mobilier, spre deosebire de lumanarile din parafina, ceara vegetala se curata mult mai usor.
 
Daca ai copii mai marisori poti chiar sa-i inviti sa realizati impreuna lumanari de Craciun turnate in forme haioase de silicon, nu doar vor aduce un plus de bucurie in casa dar pot deveni traditia voastra de Craciun.
Spor la decorat:)

From our family to yours.

Gasesti toate minunatiile de Craciun aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *