Cum să îți ajuți bebelușul din primele luni de viață?

Cum să îți ajuți bebelușul din primele luni de viață?

 

Începutul vieții alături de micuțul tău aduce cu sine minuni neașteptate, atât pentru tine, cât și pentru el. În primele săptămâni fiecare moment este o descoperire: atingerea ta blândă devine universul lui, fiecare miros îi trezește curiozitatea. Dar înainte să îți cunoască prezența fizică, micuțul tău a petrecut 9 luni în lichidul amniotic al uterului. Este mediu în care a crescut, s-a hrănit și a simțit legătura puternică cu tine învăluit de sunetele calde din jur. După naștere, apa rămâne un element familiar, un refugiu sigur care îl ocrotește cu tandrețe. De aceea medicii pediatri recomandă educația acvatică încă din primele luni de viață.

 

 

 

Activitatea fizică este un factor important în procesele de creștere și dezvoltare armonioasă. Mișcările după naștere în general se rezumă la a apuca, a strange, a sta pe spate, a sta în cărucior în timpul plimbărilor. În concluzie, o mare parte de timp bebelușii o petrec mâncând, dormind și stând. Poate te-ai gândit ca sedentarismul va fi evitat dacă va practica un sport când va crește puțin sau poate mai târziu își va dori să încerce diverse sporturi pentru a deveni un viitor campion? Marii campioni au început de timpuriu să investească în dezvoltare, iar tu îți poți ajuta bebelușul oferindu-i un mediu stimulant și interactiv ce va deveni baza dezvoltării sale cognitive și sociale.

Educația acvatică pentru bebeluși

Prietenii nostri, specialisti în înot pentru bebeluși de la Acvatic Bebe Club ne-au spus din experiența lor, care sunt beneficiile sesiunilor de educație acvatică în dezvoltarea timpurie a celor mici:

 

“Mișcarea în apă încurajează dezvoltarea armonioasă a corpului, corectează și previne deviațiile coloanei vertebrale. La ABC Primăverii sesiunile încep chiar de la 2 luni de viață, iar la ABC Decebal îi așteptăm pe cei mici de la 4 luni.

 

Prin activitățile acvatice musculatura este tonifiată, cutia toracică se dezvoltă, iar celulele primesc o oxigenare mai bună.

 

Copilul își cunoaște propriul corp și începe să îl controleze cu încredere în apă, chiar dacă acasă nu a învățat încă să mergă.

 

Joaca în apă alături de specialiștii noștri încurajează atitudinea exploratorie, făcându-l mai independent și curios.

 

Încrederea în sine se formează într-un mediu relaxant și stimulant. Folosim doar jucării din materiale premium, prietenoase cu pielea bebelușilor, iar spațiile cluburilor Acvatic Bebe Club sunt dotate cu tot ce este necesar pentru bebe și mămică.

 

Experiența relaxantă adusă de apa caldă din bazin la temperatura de 32°C și fără clor, îmbunătățește calitatea somnului și apetitul micuților.

 

Activitatea din apă reduce plictiseala și, prin urmare, nivelul de irascibilitate. Cei mici au o deschidere sporită către ascultare și comunicare la sesiunile noastre.

 

Ședințele pot influența în mod pozitiv procesul de dezvoltare al limbajului, gândirea logică și înțelegerea instrucțiunilor.”

 

 

Sincer…cine nu adora sa se balaceasca? Apa este mediul în care copiii se simt liberi să-și exploreze mișcările corpului, este mediul prietenos care le dezvoltă simțurile, îi încurajează la joacă și socializare.

 

Prietenii Acvatic Bebe Club oferă doar ședințe indiviuale 1:1, adaptate ritmului de evoluție al fiecărui copil. Experiența celor 10 ani de activitate și-a pus amprenta în cele două locații premium în București: în zona centrală este situat ABC Decebal și în zona de nord este ABC Primăverii. Bucuria celor mici și încrederea acordată de părinți au dus la perfecționarea metodei unice de predare, Metoda ABC, despre care puteți afla mai multe informații aici.

Programează prima ședință de înot pentru bebelușul tău la AcvaticBebeClub.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *