Cauta-ti pasiunea si bucura-te de ea

Nu mai sta. Nici macar o secunda. Gaseste-ti pasiunea! Cauta si descopera activitati peste activitati pana cand te loveste in moalele capului! Cum cine? Pasiunea, evident.

Nu ma refer la vreun corp de zeu sau de zeita, la vreo iubire neimplinita. Ma refer la un hobby. La o bucurie nemarginita. Fie ca este vorba de un sport, de gatit, de citit, de drumetii, fie ca este o meserie in care te avanti cu timiditate, ai nevoie ca de aer sa ai o pasiune a ta. Un colt cald si plin de voie buna pe care il poti accesa in mintea ta numai amintindu-ti ultima clipa in care faceai exact ceea ce iti place.

Nu e doar sanatos psihic si emotional, dar este ca si cum nu ai avea o mana. Nu poti sa traiesti fara sa stii ce pasiune ai asa cum nu poti sa traiesti fara sa stii ce grupa de sange ai. E o chestiune serioasa.

Cum o descoperi? Ei bine, daca nu esti din categoria fericitilor care se nasc loviti de inspiratie (nu, n-a fost nici cazul meu), trebuie sa fii intr-o permanenta cautare. Sa faci tot ce iti vine in minte, pana descoperi ce iti creeaza atat de multa placere incat timpul parca sta in loc.

Nu e musai sa ai o singura pasiune. Eu, spre exemplu ador sa fac doua lucruri: echitatie si tir. Echitatia vine ca pasiune din copilarie, dar mi-au trebuit ani de zile sa ma intorc la ea. Ne-am imbratisat si ne-am amintit cat de bine ne e impreuna. Nu e vorba doar de aerul curat, de peisajele frumoase, de caii absolut fascinanti. E vorba de relatia pura de prietenie pe care o creezi cu animalul acela elegant pe care il conduci. Sunteti parteneri, 2 piese in acelasi angrenaj. Viata ta depine de a lui si invers. E vorba si de putere, recunosc.

Tragerea la tinta, ei bine acolo e altceva. Este concentrarea, atentia, faptul ca trebuie sa iti tii respiratia si tot corpul tau sa fie in armonie cu arma pe care o controlezi, asta daca vrei sa si reusesti 🙂 Cand ai arma in mana esti obligat sa lasi totul afara: griji, probleme, sentimente. Ramai doar tu si ea, intr-un dans perfect.

Ma simt binecuvantata ca mi-am gasit pasiunile. Oricat de stranii ar fi, sunt lucrurile care imi incarca mereu bateriile. Ma pun pe linia de plutire si ma ajuta sa imi amintesc cat de mult iubesc viata. Nu iti imagina ca in fiecare zi ma bucur de ele, n-am norocul acesta:)

Daca si tu ai o pasiune care iti lumineaza viata, scrie-mi despre ea. Daca nu, atunci e momentul sa incepi sa cauti cu seriozitate. Ai incredere in mine, meriti! 🙂

Si nu uita: Iubeste Zambeste Viseaza

Cu drag, I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *