Cum sa impaci copilul cu avionul – sfaturi despre zborul lung

Capra si varza le mai impaci, dar cand te gandesti ca trebuie sa calatoresti cu avionul impreuna cu un copil mic (fie el si al tau 🙂 ) e moment de panica. Mare.

Maia are aproape 5 ani si este din categoria de copil inger, cu extrem de multa rabdare si foarte foarte intelegatoare. Cu toate astea, am stat mult pe ganduri pana sa luam decizia (inteleapta, s-a dovedit pe parcurs), de a o lua cu noi la drum lung (3 plus inca 11 ore de zbor).

Dupa ce mi-am imaginat toate atrocitatile: eu urland, ea urland, tatal ei urland, foc, apa, cutremur, defectiuni in zbor, steward urland, copilul urland iar – mi-am luat inima in dinti si am plecat spre aeroport, incarcata cu toate lucrurile posibile si imposibile. De la carticele si carioci pana la mini lego si plastilina, tableta, medicamente si numai Dumnezeu stie ce mai era in plus.

Experienta s-a dovedit mai mult decat extraordinara. Plodul nostru nu a scos o vorbulita, era asa incantata de avion si de vacanta si de doamnele zambitoare care ii tot dadeau cate o jucarioara, de desenele noi pe care le avea de cucerit, incat pur si simplu mi-am dat seama ca eu imi pierdusem rabdarea de 5 milioane de ori, iar ea nu.

Ce-i drept, au ajutat mult carticelele si mini joculete pe care le-am avut cu noi. La fel si desenele pe care nu le mai vazuse, precum si gustaricile (in mod obisnuit evitate) bazate pe mult vestita ciocolata.

Concluzia? Daca te inarmezi cu multa rabdare si ai noroc sa nu ai un copil speriat de zbor, nu trebuie sa iti faci nici cea mai mica grija!

Ia cu tine lucuri mici si interactive despre care crezi ca l-ar tine interesat pe copil, pune-ti zambetul pe buze si porneste la drum! De ce? Pentru ca unul dintre cele mai mari cadouri pe care le putem oferi copiilor nostri este sa ii ajutam sa isi creeze amintiri frumoase.

Iar daca doresti sa ii pastrezi copilului cele mai dragi amintiri din calatorii intr-o cutie special creata pentru el, le poti vedea pe toate aici.

PS: in cazul putin probabil in care sfaturile de mai sus nu functioneaza, nu uita ca poti oricand sa adopti si varianta Xanax-ului 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *