Se fac sau nu Botezuri in Post?

Se fac sau nu Botezuri in Post?

 

Cea mai des intalnita intrebare atunci cand te pregatesti de crestinarea micutului este daca se face botezul in post sau nu?

 

Spre deosebire de nunti, unde lucrurile sunt foarte clare si nu se realizeaza slujbe de nunta fara permisii speciale in post ( fie postul Pastelui, al Craciunului sau al Inaltarii Maicii Domnului) , in teorie Biserica Otodoxa permite infaptuire Tainei Botezului in orice zi din an, indiferet daca este post sau zi de sarbatoare. 

Insa aceasta permisiune se refera doar la slujba efectiva nu si la petrecere in sine. Cei ce doresc sa organizeze si o petrecere cu cei dragi sunt sfatuiti sa o realizeze dupa finalizarea postului.

Daca ai deja un duhovnic lucrurile se simplifica pentru ca acesta te va indruma si veti putea alege impreuna cea mai buna data pentru crestinarea micutului.

 Daca nu ai parte de indrumarea unui duhovnic, atunci trebuie sa te hotarasti la ce Biserica ti-ai dori sa aiba loc Botezul si sa intrebi preotul daca este de acord sa realizeze Botezul in post. Unii preotii nu programeaza botezuri in post decat in situatii extradordinare.

Deci daca bebe este gata de crestinare, nasii au acceptat si tu esti nerabdatoare sa-i organizezi cel mai frumos Botez dar ai nimerit intr-o perioada de post cel mai util sfat este sa confirmi cu Biserica aleasa ca slujba poate avea loc.

Pentru cele mai frumoase trusouri personalizate apasa aici!

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *