Buna. Ma numesc Ioana si am riduri

Buna. Ma numesc Ioana si am riduri. Si cine iti zice la 20 de ani ca pana la 40 nu exista riduri… te minte. Rau.

Ma trezesc din somn buimaca acum vreo saptamana si ma spal pe fata. Ma uit in oglinda si bang. Nici macar sase espresso nu ar fi putut sa imi inalte luciditatea la cotele alea. Insa ele… nemiloasele, nenorocitele si imposibildeevitat-ele. Ridurile. Ele te scoala si din mormant domnule. Si cum imi ridic privirea spre oglinda aceea sarcastica, mai vad unul. Si inca unul. Pe frunte, sub ochi, in jurul gurii. Pfuoai de capul meu mamicoooo. Si inca unul. Dar cum? Si cand? Ca n-am inca 30 de ani. Ce s-a intamplat cu “pana la 40 nu ai riduri”?

Poate mi se pare. Ma urc in masina mamei. Eu si maica-mea avem dintotdeauna o relatie speciala. Eu o scot pe ea din minti, ea ma scoate pe mine. Altfel, ne adoram. Ii zic scurt cu un ton de stafie: mama, am riduri. Ea imi raspunde delicat si incurajator: da mama, ai. Le vad eu de aici, fara sa imi pun ochelarii. E nevoie sa specific ca mama e o dulceata care are nevoie de ochelari ca sa vada? Cred ca nu.

Se face seara. Vine capcaunul acasa (in caz ca nu stii inca, el e domnul A, tatal zanei si camaradul meu de joaca de mai bine de 8 ani). Ii spun cu tristete: Ma numesc Ioana si am riduri. Maine cumpar acid hialuronic si toate cremele posibil de pe planeta. O sa am in loc de fata o masca tare formata din straturi groase de creme antirid.

Rade. Si rade. Si rade. Rade in continuare, iar eu aproape ca ma topesc de suparare. Apoi imi spune pe un ton cald: hai iubire fii serioasa, eu nu le vad. Imi pun capul pe umarul lui si…Aleluia! (Clopotele rasuna, muzica imi incanta auzul si vrabiutele se invartesc in jurul ridurilor mele.) Nu le vede maaaaaa. Nu le vede!!! In sfarsit cineva intreg la cap care nu te ingroapa cu o vorba.

Da…stiu. Normal ca ma minte. Dar parca deja il simt pe ridul ala nenorocit de pe frunte ca s-a estompat putin. Cine ar fi crezut ca iubirea este cea mai puternica potiune magica impotriva ridurilor?

Daca si pe tine te scot din minti ministradutele de sub ochi sau de pe frunte, ori ai descoperit vreun leac miraculos si vrei sa il imparti cu noi, eu si ridurile mele te rugam sa ne lasi un comentariu mai jos 🙂

Intre timp, nu uita: Iubeste Zambeste Viseaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *