Botez in Stare de Urgenta

Sau cum sa organizezi un Botez reusit in plina pandemie Covid-19

Dupa ce ai pregatit cu luni de zile inainte Botezul puiului tau, astazi esti nevoita sa il amani sau si mai rau, sa il anulezi. Nu este o situatie de dorit si imi imaginez cum te simti, insa Crestinarea copiilor poate fi si trebuie sa fie un motiv de bucurie chiar si in plina pandemie.

La noi la Romanii ortodocsi, crestinarea copilasilor se realizeaza in jurul varstei de 3 luni, acum daca nu vrei sa botezi copilul la 1 an, 1 an si cateva luni:) vei fi nevoita sa te adaptezi unei noi realitati. Ceea ce intre noi fie vorba nu este neaparat un lucru foarte rau. Asa macar nu va fi nevoie sa gasesti scuze pentru rudele indepartate sau pentru obligatiile pe care nu stiai cum sa nu le inviti la petrecerea de botez.

Cum organizezi un Botez ce va ramane o amintire speciala ani si ani la rand? In primul rand trebuie sa stii ca la acest eveniment, in situatia data, nu pot participa mai mult de 8 persoane. Este greu sa le spui celor dragi ca nu vor putea fi alaturi fizic de voi si bebe intr-o asa zi mare, insa tehnologia iti vine in ajutor si poti difuza live ceremonia pe orice canal de socializare astfel incat toti cei dragi sa poata urmarii slujba si crestinarea celui mic, in final este o ceremonie ce va ramane in sufletul vostru, al nasilor si al familiei pentru totdeauna. Astfel va veti proteja si voi si ii vei proteja si pe ceilalti iar dupa ce totul se va linisti vei putea organiza o petrecere pe cinste:)

Indiferent de orice ordonanta de urgenta sau situatie deosebita, exista cateva traditii clare legate de Botez, ce revin in teorie in seama nasilor de botez, dar si tu ca mamica te poti implica si poti alege cele necesare daca iti doresti.

Nasa de boteza trebuie sa duca la Biserica lumanarea si trusoul de botez complet.

Ce presupune trusoul de botez ? Acesta trebuie sa cuprinda (si este valabil pentru orice Biserica, chiar daca unele pot cere si alte lucruri un plus): un prosop pufos pentru bebelus, panza de mir netivita, fasa de botez si sticluta pentru mir. Pe langa acestea de mai sus vei avea nevoie de lumanarea de botez si sapun si prosop pentru preot. Unele Biserici pot cere si ulei si vin rosu, altele nu, fiecare parohie are traditiile si obiceiurile ei si tu trebuie sa intrebi exact daca este cazul sa pregatesti si alte lucruri in avans.

Tot in sarcina nasilor este si tinuta de botez, hainutele ce vor fi purtate de copilas imediat dupa crestinare. Iar pentru prima baita a copilasului ca si crestin( baita de a doua zi) nasii trebuie sa ofere celui mic un body sau un costumas nou.

Alaturi de trusoul de Botez mai ai nevoie doar de un zambet larg, bucurie, iubire si incredere. Acestea sunt sentimentele magice ce nu vor putea fi sterse de nicio pandemie sau ordonanta de urgenta si cu siguranta sunt lucruri de care indiferent de situatie nu trebuie sa ducem lipsa pentru ca totul va fi bine in final.

With love…from our family to yours!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *